De Draak Koffies

Koffie en Meer

Cupping tussen ruwe koffie

We trokken met zijn drieën naar Antwerpen voor een dagje cuppen tussen de ruwe koffie's.

In Vlaanderen hebben we het geluk dat Antwerpen wereldleider is voor de opslag van koffie. Bijna de helft van de Europese stocks aan ruwe koffie ligt er opgeslagen. De Antwerpse haven bezit zo maar liefst 700.000 m² aan magazijnen, ...

 

... volledig aangepast aan de specifieke vereisten met betrekking tot opslag, behandeling en logistiek van dit bijzondere product. Van belang voor het volledige behoud van kwaliteit tijdens de opslag zijn temperatuur, vochtgehalte en lichtinval.

Dankzij de geografische nabijheid, hebben wij een nauw contact met het koffiegebeuren in Antwerpen. Vooral daar zijn immers de koffie traders gevestigd.


Een open vertrouwensrelatie met specialisten inzake aankoop, vervoer, opslag en logistiek van koffie op lange termijn is belangrijk voor de kwaliteit, de continuïteit en de leverbaarheid van onze eigen producten.
Zij kunnen tijdens hun vele koffiereizen per jaar, langdurige en kwaliteitsvolle relaties opbouwen met de producenten in de landen van oorsprong. De planter, de trader en de koffiebrander liggen in het verlengde van elkaar.
Door deze wederkerige band, kunnen ook wij onze eisen stellen en mee waken over de invulling ervan op vlak van het product in enge zin èn ook wat betreft de ethische en ecologische kwaliteit van de koffie die wij onderbrengen in de markt.


Zo vormen wij ons eigen profiel en zijn we in staat onze waarden uit te dragen.


Een cupping tussen de ruwe koffie’s, samen met andere specialisten die al jaren een vaste waarde betekenen, in onze sector is buitengewoon boeiend en verrijkend, altijd opnieuw!


Met oprechte dank voor de geweldige ontvangst!

Geplaatst door Lies
Labels: Inspirerende Bonen  Fantastische Bonen  De Branderij