De Draak Koffies

Koffie en Meer

Iedereen Barista !

 

Word KOFFIESOMMELIER !
Een wegwijs in de verschillende koffiebereidingen.

 

Ristretto
Voor een ristretto wordt een fijne maling extra hard aangedrukt. Het water kan bijna niet door de koffie heen , hierdoor komen de oliën en gekarameliseerde suikers los. De ristretto barst van aroma
Espresso
Geconcentreerde koffie (3cl) met een laagje lichtbruine, schuimige crema. De crema moet stevig genoeg zijn om enkele seconden een lepeltje suiker te dragen.
Espresso doppio
Dit zijn twee perfecte gezette espresso's van elk 3cl. 
Espresso lungo
Bij de lungo wordt er iets meer water door dezelfde dosis koffie voor de espresso geperst. 
Americano
Dit is een espresso waar achteraf heet water overheen gegoten wordt. 
Cappuccino
De échte cappuccino wordt gemaakt met een correct gezette espresso (3cl) waaraan opgestoomde volle melk zowel vloeistof als schuim worden toegvoegd. 
Een variante van de cappuccino  is de espresso met een laagje opgeklopte slagroom! 
Cafe Latte
De basis van een latte is een correct gezette espresso (3cl) waarop warme melk gegoten wordt, en afgewerkt met melkschuim.
Espresso Macchiato
Een correct gezette espresso (3cl) met toevoeging van een wolkje melk.
Latte Macchiato
of de "lait russe" maak je door volle melk op te stomen en nadien een correct gezette espresso (3cl) toe te voegen, na enkele seconden krijg je verschillende kleurlagen.


Geplaatst door draak
Labels: Inspirerende Bonen  Fantastische Bonen