De Draak Koffies

Koffie en Meer

Koffiezetmethoden

Graag geven we advies over de verschillende koffiezetmethoden:

maak van ieder moment van de dag een uitzonderlijke koffie-ervaring. 

Koffie zet je best met gefilterd water, net onder het kookpunt.

Ketelmethode
Dit is de eenvoudigste manier van koffiezetten, de manier die de cowboys gebruikten boven hun kampvuur! Koffie en koud water worden samen in een koffiekan gedaan (1 eetlepel halfgrof gemalen koffie voor 200ml water) en langzaam aan de kook gebracht.
Cafetièremethode
Hierbij wordt water direct op de halffijn gemalen koffie geschonken en met een zuiger gescheiden. Verwarm eerst de kan en doe 4 eetlepels vers gemalen koffie voor 750ml water. Laat de koffie 1 minuut trekken, duw dan de zuiger naar beneden en schenk in.
Percolator
De halffijn gemalen koffie wordt in de kan gedaan. In het midden van de kan loopt een buisje. De percolator wordt op de warmtebron gezet en als het water kookt, stijgt het op in het buisje waarna het over de gemalen koffie wordt gesprenkeld.
Espresso
Dit is een koffiebereiding waarbij heet water onder hoge druk(9bar) door zeer fijn vers gemalen koffie (7g) en aangedrukte koffie wordt geperst.

Geplaatst door De Draak
Labels: Inspirerende Bonen  Fantastische Bonen  Koffienieuws  De Branderij