De Draak Koffies

Koffie en Meer

In een steeds evoluerende markt is het belangrijk de krachten te bundelen.

Zo vonden de twee koffiebranderijen Van Overstraeten (Waregem) en De Draak (Gent) elkaar in 2010.
Twee koffiebranderijen met éénzelfde missie : ambachtelijke traditie die garant staat voor uitmuntende koffie. 

 

het verhaal

Maurice Van Overstraeten, groothandelaar in meststoffen, bloem en veevoeders, werd ook koffiebrander in 1920. Van deze periode dateren de eerste aankoopfacturen van groene koffie.

Albert Van Overstraeten volgde zijn vader op in 1940. De koffiebranderij begon een steeds grotere rol te spelen in zijn activiteiten. Hij specialiseerde zich in fijne, duurdere koffie  en wist enkele prachtige mengelingen samen te stellen, die tot op heden nog altijd gebrand  worden.

Pierre Van Overstraeten vervoegde zijn vader in 1980. Niet –koffiegerelateerde activiteiten werden afgestoten. De koffiebranderij legde zich vooral toe op de verkoop van duurzame koffie, fijne koffie  in de detailhandel, de horeca en bedrijven. Grote nadruk werd gelegd op het in stand houden van het artisanale karakter van het bedrijf, aangevuld met een perfecte service naar de klanten toe.

 

A winning team! 

De grote nadruk op het in stand houden van het artisanale karakter van het bedrijf, aangevuld met een perfecte service, is een  missie die we ook terug vinden bij de koffiebranderij De Draak, die in 2010 de BVBA Van Overstraeten overnam.

Als nevenactiviteit van de koffiebranderij Van Overstraeten, werd in de loop der jaren ook een koffie-cateringbedrijf opgericht en uitgebreid, dat nu onder de benaming Warme Koffie.be.door Bernard Van Overstraeten wordt voortgezet. Dit bedrijf levert klaargemaakte koffie, al dan niet met toebehoren, naar alle soorten bijeenkomsten, waar koffie wordt gedronken, zoals familiefeesten, bedrijfsfeesten, sportmanifestaties enz. De capaciteit loopt van 50 tot 3000 personen.

De koffie Van Overstraeten blijft een begrip in Waregem en omstreken.

Warme koffie ?

U wilt koffie aanbieden aan een grote groep mensen en u stelt hoge eisen aan de kwaliteit? U draait liever niet zelf op voor alle werk? Bij WARMEKOFFIE.BE kan U terecht voor reeds klaargemaakte koffie tijdens uw cateringactiviteiten.