Over ons

Verse koffie en vakmanschap sinds 1864

Sinds ons ontstaan in 1864 staan we bij Koffies De Draak garant voor uitmuntende koffie. Al meer dan 150 jaar selecteren wij koffiebonen afkomstig van de edelste plantages ter wereld. Uit die grand-cru’s kiezen we ons assortiment originekoffies en stellen wij onze eigen mengelingen samen die we op artisanale wijze roosteren. Ons streefdoel is dan ook niets minder dan de creatie van de perfecte kop koffie.

De zoektocht naar de lekkerste koffiesoorten, werken aan eerlijke producten in een omgeving van kwaliteit en ambacht: daar is Koffies De Draak op gebrand!

Koffie Ambacht

Geworteld in de geschiedenis, met de blik op de toekomst

Ons verhaal begint op de grondvesten van het inmiddels verdwenen klooster van de Rijke Klaren in Gent. Vier generaties en vier families later zijn we nog steeds trots op onze Gentse roots. Onze koffiebranderij ontleent haar naam en logo aan de vergulde draak die ooit de voorsteven van het schip van de Noorse kruisvaarder Sigurd Magnusson sierde en als oorlogsbuit in Gent binnenkwam. In 1382 werd hij op het Belfort geplaatst, als symbool voor de vrijheid van de stad.

Vandaag huist Koffies De Draak in bedrijvencentrum De Punt, aan de rand van Gent. Ecologisch en sociaal ondernemen staat hier centraal. Dankzij de kruisbestuiving met andere geëngageerde organisaties vinden we hier dagelijks inspiratie om samen te bouwen aan een duurzame en rechtvaardige wereld.

 

Magazijn

Eerlijk genieten duurt het langst

Koffies De Draak is een onderneming met een sterk doorgedreven sociaalecologisch engagement. Respect voor mens en natuur staat bij ons centraal. We streven dan ook blijvend naar transparantie, eerlijkheid, eenvoud en kwaliteit.

Onze koffie wordt met de grootste zorg geselecteerd en in alle stadia van het productieproces op artisanale wijze verwerkt. We werken uitsluitend met specialty coffee: al onze koffies hebben een cupping kwaliteitsscore van 82 punten of meer. We branden zowel originekoffies als blends. Onze blends worden geproduceerd volgens oude recepturen en beschikken allemaal over een uniek aroma en een origineel smaakprofiel. Onze zorg voor gezondheid en milieu wordt vertaald in aandacht voor ecologisch verantwoorde teelt. Dit vertaalt zich o.a. in het gebruik van certificaten zoals Rainforest Alliance.

 

handen in koffie

Vertrouwen en engagement

Onze jarenlang opgebouwde ervaring weerspiegelt zich in onze vakkennis, die we graag delen met ons cliënteel. Zo begeleidt ons team u stap per stap bij de juiste aankoopbeslissing. Door onze brede en diepgaande kennis in de praktijk om te zetten, willen we een reële en meetbare impact hebben. We richten ons hierbij tot ondernemingen, horeca, instellingen en particulieren. Een duurzame, persoonlijke en klantgerichte aanpak staat hier centraal.

Binnen onze economische activiteit geven we ook ruimte aan sociaal en cultureel engagement. Dit doen we door financiële en praktische ondersteuning te verlenen aan diverse projecten. Zo zijn we vaste partner van onder andere Habbekrats, de Kevin De Bruynecup, Arbed - het sociale buurtrestaurant van Ateljee -, sociale buurtkeuken De Grote Tafel en Que Te Vaya Bien vzw. Voor ons transport binnen de stad kunnen we rekenen op fietskoerierdienst Cargo Velo, zonder CO2 uitstoot! Daarnaast werken we op vaste basis samen met maatwerkbedrijf Groep Intro. Goederen waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden maar die wel nog consumeerbaar zijn doneren we systematisch aan Let's Save Food en De Grote Tafel. Zo helpen we voedselverspilling tegengaan. Ten slotte zijn we elk jaar trotse partner van het Film Fest Gent. We zijn ervan overtuigd dat we binnen een economisch kader sociaal en ecologisch het verschil kunnen maken.

Welkom!